Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Indførelse af DVB-T2
Søndag den 1.marts 2020
150.000 kan
miste tv-signalet
Vi får bedre mobilt bredbånd til april. Men det betyder også, at op mod 150.000 danskere med ældre tv-modeller risikerer at miste deres tv-signal. Derfor lancerer Kulturministeriet en ny landsdækkende oplysningskampagne, "Sort signal", der fortæller hvordan man undgår problemet.

I dag bliver 700 MHz-frekvensbåndet brugt til at udsende antenne-tv, som modtages via en stueantenne eller en udendørsantenne, f.eks. på taget. Men fra april 2020 skal dette frekvensområde bruges til at forbedre det mobile bredbånd og bredbåndsdækningen i hele landet. Derfor er man nødsaget til at opgradere antennesignalet til DVB-T2, og det kan ikke modtages af af ældre fjernsyn – typisk fra før 2012.

Omlægningen af signalet sker på baggrund af en bred politisk aftale om en vækstplan for digitalisering i Danmark. Den blev indgået i februar 2015 af den daværende regering (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Sort skærm

Kulturministeriet vurderer, at op mod 150.000 danskere kan blive ramt af signalændringen og dermed få sort skærm på tv'et i hjemmet, hvis de ikke tager deres forbehold. Danskere som ser tv med gammelt udstyr i sommerhuset, campingvognen og lignende kan naturligvis også blive ramt.

Oplysningskampagnen "Sort signal" skal fortælle om signalændringen og hjælpe med at sikre, at folk har det rette fjernsyn eller modtagerboks, for dermed gøre skiftet i antennesignalerne så gnidningsfrit som muligt.

Hvis man allerede ser tv via kabel, satellit, bredbånd eller en boks fra sin tv-udbyder, behøver man ikke at gøre noget.

Sådan ser du, om du bliver ramt

 • Find kanal 88 på dit fjernsyn. Hvis du kan se teksten "Det virker!" på kanal 88, er der ikke grund til at gøre yderligere.
 • Hvis du slet ikke kan finde kanalplads 88, så foretag en kanalsøgning, og prøv igen.
 • Hvis du finder kanal 88, og ikke kan se teksten, kan du ikke modtage det nye tv-signal.

  Sådan kan du løse problemet

 • Anskaf et fjernsyn eller en "tv-boks", der kan modtage de nye signaler (kaldet DVB-T2).
 • Kontakt en udbyder, der tilbyder tv via antenne, kabel, satellit eller bredbånd.


  Gå tilbage

 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+